«Чисте повітря для України»: до Кривого Рогу завітали координатори екологічного проєкту

«Чисте повітря для України»: до Кривого Рогу завітали координатори екологічного проєкту

Фото: Криворізька РВА

Сьогодні, 8 лютого, до Кривого Рогу завітали координаторка проєкту «Чисте повітря для України» Марцела Чернохова, а також експерт з екології та сталого розвитку програми Олексій Ангурець.

Про це йдеться у Telegram Криворізької районної військової адміністрації.

Читайте також: Кривий Ріг відвідала пані Посол США Бріджит Брінк

Проєкт «Чисте повітря для України» заснували у 2018 році. Нині він реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках програми Transition.

Цьогоріч у межах проєкту запустили в роботу додаток ЕкоСіті, який сповіщає населення про якість повітря, хімічну та радіаційну безпеку в Україні.

Також розпочали новий проєкт «Зелене відновлення України: Стале відновлення постраждалих від війни регіонів» з картографування екозагроз та інше.

«За час повномасштабного вторгнення Росії на територію України від ворожих атак та терористичних актів, накшталт підриву окупантами Каховської ГЕС, страждають сотні великих і малих населених пунктів нашої держави. Громади Криворізького району також потерпають від наслідків жахливих дій ворога, зокрема в результаті підриву Каховської ГЕС», - зазначив перший заступник начальника Криворізької РВА Віталій Шпак.
За його словами, Криворізька РВА готова всіляко допомагати громадським організаціям та благодійникам, які мають на меті дослідження таких руйнівних екологічних проблем та прагнуть допомогти у відновленні постраждалих громад.

Посилання скопійовано в буфер обміну