Підробила дані про строки прийняття 1432 вагонів: у Кривому Розі засудили працівницю Укрзалізниці

Підробила дані про строки прийняття 1432 вагонів: у Кривому Розі засудили працівницю Укрзалізниці

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

У Кривому Розі працівниця Укрзалізниці штучно підвищувала показники прийнятих вантажних вагонів на станцію Рокувата, а саме підробила дані про строки прийняття 1432 вагонів. Через це отримала покарання суду.

Про це йдеться у вироку Тернівського суду Кривого Рогу.

Обвинувачена працювала прийомоздавальником вантажу та багажу станції Рокувата.

19 лютого 2021 року працювала з 8:00 до 20:00. Ще під час зміни, о 18:40, жінка внесла завідомо неправдиві відомості до офіційного електронного документу щодо 51 вантажних напіввагонів.

Нібито вони вже прибули на станцію Рокувата та їх оглянули в комерційному і технічному відношенні. Внесла данні про дату та час прийняття потяга, завіривши це електронним підписом.

Однак фактично 51 вантажних напіввагонів у складі потягу не були перевірені в зазначений час. Потяг прибув на станцію Рокувата того дня о 19:15, був оглянутий о 21:45. Тобто вже після закінчення зміни обвинуваченої.

Таким чином працівниця штучно підвищувала показники прийняття вантажів на станцію Рокувата.

Далі, за період з 23 лютого по 27 грудня 2021 року, вона таким же чином, тобто наперед у свою зміну, оформила ще 1381 вагон. Фактично їх приймали вже після її робочого часу.

Жінка повністю визнала свою винуватість. Пояснила, що вона дійсно складала документи про приймання вантажів раніше, ніж фактично заходив вантаж.

Криворожанку визнали винною та призначили покарання:
  • арешт строком на 3 місяці за підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів (частина 2 статті 358 Кримінального кодексу України);
  • позбавлення волі строком 1 рік за підробку документів, вчинену повторно або за попередньою змовою групою осіб (частина 3 статті 358 Кримінального кодексу України).

Остаточне покарання визначили у вигляді 1 року позбавлення волі, замінивши його 1 роком умовно.

Посилання скопійовано в буфер обміну