100 тисяч гривень хабаря за дострокове звільнення в’язня: судять екскерівника колонії з Дніпра

100 тисяч гривень хабаря за дострокове звільнення в’язня: судять екскерівника колонії з Дніпра

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Посадовець з Дніпра намагався взяти хабар у в'язня, якого засудили за смертельне ДТП, щоб забезпечити йому умовно-достроковий вихід на волю.

Про це повідомляється на офіційному вебсайті Дніпропетровської обласної прокуратури.

Начальник колонії запевнив чоловіка, що за скоєну смертельну аварію можна не чекати закінчення тюремного терміну, а вийти на волю завдяки умовно достроковому звільненню. Він пообіцяв підготувати позитивну характеристику та клопотати перед дисциплінарною комісією звільнити ув’язненого за сумлінну поведінку та ставлення до праці.

За такий "пакет документів" посадовець вимагав перерахувати 100 тисяч гривень на один з банківських рахунків.
Працівники ДБР, спільно зі Службою безпеки України, затримали керівника колонії, як тільки він отримав хабар на банківський рахунок.

Колишнього начальника колонії обвинуватили в отриманні неправомірної вигоди у зв'язку з його службовим становищем за частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України. За цією статтею передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна.

Ув'язнений, який намагався передати хабар, переведений до іншого виправного закладу, де продовжує відбувати своє покарання.

Посилання скопійовано в буфер обміну