СБУ та Нацполіція затримали колаборанта, який допомагав окупантам ув`язнювати українців

СБУ та Нацполіція затримали колаборанта, який допомагав окупантам ув`язнювати українців

Фото: СБУ

Правоохоронці затримали колаборанта, який допомагав окупантам ув'язнювати українців на тимчасово окупованій частині Запоріжжя.

Про це повідомляється на офіційному telegram-каналі служби безпеки України.

Колаборанта, який мав відношення до окупаційного міністерства внутрішніх справ РФ на тимчасово анексованій території Запоріжжя, затримали контррозвідники СБУ у Львові. Він переховувався там перед виїздом до країн Євросоюзу.

Зловмисник вступив до складу окупаційного райвідділу поліції у червні 2022 року та працював дільничим відділу у справах неповнолітніх. На цій посаді він виконував завдання Кремля щодо придушення опору місцевого населення.
Зловмисника залучали до каральних загонів, які викрадали місцевих мешканців прямо на вулицях чи з їхніх будинків. Потім потерпілих доставляли до російських тюрем, де піддавали жорстоким тортурам, включаючи використання електричного струму.

Крім цього, колаборант разом з озброєними окупантами грабував житла місцевих мешканців, видаючи це за обшуки. Злочинці крали гроші, одяг, електроніку та інші особисті речі.

Чоловіка також залучали до охорони окупаційних виборчих комісій під час проведення неправомірного референдуму щодо «приєднання» регіону до Росії.

Однак наприкінці 2023 року зловмисник виїхав до Львова, де оселився як переселенець з тимчасово окупованої території. Там він планував нелегально перетнути кордон і вирушити до країн Євросоюзу.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України, що стосується колабораційної діяльності. Наразі зловмисник знаходиться під вартою, йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Посилання скопійовано в буфер обміну