Майже 4 мільйони гривень штрафів за рік: результат перевірок обігу алкоголю та тютюну у Кривому Розі

Майже 4 мільйони гривень штрафів за рік: результат перевірок обігу алкоголю та тютюну у Кривому Розі

Фото: Нацполіція

У 2023 році у Кривому Розі перевірили роботу 207 кіосків та павільйонів. У 10 з них виявили порушення в обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, 9 підприємців притягли до відповідальності штрафами, припинили роботу одного об’єкта.

Про це повідомляється на офіційному вебсайті Криворізької міської ради.

Податкова служба провела 120 перевірок та виявила порушення правил продажу алкоголю та тютюну. Порушникам нарахували штрафи на суму 3 мільйони 896 тисяч гривень. Також анулювали ліцензії підприємцям, які продавали тютюн без акцизних марок.

Робоча група розглянула питання примусового демонтажу незаконно встановлених кіосків, де здійснювалася торгівля контрабандною продукцією. Примусово демонтовано 13 кіосків:
  • 1 у Металургійному районі;
  • 1 в Інгулецькому;
  • 5 в Саксаганському;
  • 6 в Покровському.
Додатковий напрямок роботи міської робочої групи — запобігання бездоглядності дітей та уникнення порушень їх правопорядку. Для цього провели комплексну роботу, мета якої — запобігання бездоглядності дітей, уникнення правопорушень та зменшення негативного впливу шкідливих звичок на здоров’я дітей.

Попри труднощі, які виникли через війну, провели профілактичні рейди "Діти вулиці" для виявлення дітей, які споживають алкогольні напої та курять тютюн.

Протягом 2023 року було зафіксовано 85 випадків продажу алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. За це порушникам було нараховано штрафи на суму 442 тисяч гривень. Також застосували штрафні санкції до 54 суб’єктів господарювання, в об’єктах яких виявлено продаж алкоголю та тютюнових виробів особам до 18 років на суму 401,2 тисячі гривень, та анульовано 45 ліцензій.

Посилання скопійовано в буфер обміну