На Дніпропетровщині чиновників підозрюють у розкраданні коштів на закупівлю модульних укриттів

На Дніпропетровщині чиновників підозрюють у розкраданні коштів на закупівлю модульних укриттів

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

На Дніпропетровщині групу осіб підозрюють у розкраданні 5,4 мільйонів гривень бюджетних коштів, які були призначені на закупівлю модульних укриттів для школярів.

Про це повідомляється на офіційному сайті Дніпропетровської обласної прокуратури.

Про підозру повідомлено у зловживанні владою та службовому підробленні начальниці відділу освіти однієї із міськрад області та її спільнику (згідно з частиною 3, 5 статті 27, частиною 5 статті 191, частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрювана, уповноважена особа щодо організації публічних закупівель, розробила злочинний план заволодіння бюджетними коштами на закупівлі модульних укриттів для закладів освіти однієї із громад. До злочинної схеми вона залучила знайомого з міста Дніпра. Він підшукав підконтрольне ТОВ, якому підозрювана забезпечила перемогу у тендері.

Закуплені укриття не лише перевищували ринкову вартість, але й не відповідали стандартам якості та були неповністю скомплектовані. Попри це, службова особа надала недостовірну інформацію у документах приймання-передачі та особисто їх підписала.

Дії підозрюваних призвели до значних збитків для місцевих громад – понад 5,4 мільйонів гривень.

Наразі розглядаються питання стосовно застосування запобіжних заходів до підозрюваних та їх відсторонення від посад.

Слідство триває, і проводяться перевірки на причетність до вчинення злочину інших осіб.


Посилання скопійовано в буфер обміну