Криворіжець ходив по парку із забороненою комуністичною символікою: як його покарав суд

Криворіжець ходив по парку із забороненою комуністичною символікою: як його покарав суд

Фото: Перший Криворізький

Криворіжець демонстрував у парку Інгулецького району прапор із забороненою комуністичною символікою. За це отримав покарання суду.

Про це йдеться у вироку Інгулецького суду Кривого Рогу.

Читайте також: У забороненій соцмережі закликав підтримати країну-агресора: який вирок суду Кривого Рогу

У жовтні 2023 року чоловік, взявши до рук червоний прапор із символікою СРСР, направився до міського парку на вулиці Каткова в Інгулецькому районі.

На прапорі була зображена символіка поєднання серпа та молота, державного герба СРСР, а також написи «слава союзу советских социалистических республик», «под знаменем марксизма-ленинизма, под руководством комунистической партии вперёд, к победе коммунизма», «пролетарий всех стран, соединяйтесь!».

Відповідно до частини 1 статті 1 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" від 09.04.2015 року, це є символікою комуністичного тоталітарного режиму.

Таким чином, криворіжець, перебуваючи в парку, публічно демонстрував оточуючим людям заборонену символіку. Очевидці його дій викликали поліцію.

Криворіжець уклав угоду зі слідством.

Інгулецький суд визнав його винним у виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів (частина 1 стаття 436-1 Кримінального Кодексу України).

Йому призначили покарання у вигляді 1 року позбавлення волі, замінивши його 1 роком умовно.

Посилання скопійовано в буфер обміну