Оновлено

Масована ракетна атака Росії по Україні 7 лютого: подробиці

Масована ракетна атака Росії по Україні 7 лютого: подробиці

Фото: Перший Криворізький

Вранці 7 лютого Росія масовано атакувала українські міста ракетами. Внаслідок атаки є постраждалі та жертви, а також серйозні руйнування цивільної інфраструктури.

Київ

Близько 7:00 у столиці пролунала серія вибухів. Про роботу сил протиповітряної оборони сповістив столичний міський голова Віталій Кличко.

О 7:42 у Києві знову пролунали вибухи. За інформацією Київської міської військової адміністрації (КМВА), працює ППО.

Внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано падіння уламків в Дніпровському районі столиці. У Дніпровський район столиці після вибухів виїхали медики, повідомив міський голова Віталій Кличко. Одному постраждалому надали допомогу на місці.

У частині будинків Дніпровського району зникло світло. Внаслідок російської атаки уламки ракети пошкодили дві високовольтних лінії. Частина споживачів на лівому березі наразі без електроенергії.

Інформацію про те, що частина мешканців Дніпровського району залишилися без світла через обстріли, підтвердили в компанії ДТЕК. Енергетики оглянуть пошкоджене обладнання і почнуть ремонт, коли дозволить безпекова ситуація.

У Голосіївському районі, попередньо, загоряння в багатоквартирному будинку. А в Дніпровському районі двоє постраждалих. Обом медики надали допомогу на місці.

Міський голова Києва додав, що в Голосіївському районі палають автівки та приміщення СТО. Всі служби на місці. Звернень до медиків не надходило.

Одну постраждалу госпіталізували медики з багатоповерхівки в Голосіївському районі, де сталося загоряння внаслідок атаки РФ.

Станом на 8:44 з будинку, де сталося загоряння, госпіталізували трьох людей, повідомив міський голова Кличко.

Внаслідок атаки РФ пошкоджено магістраль теплопостачання на лівому березі столиці. Фахівці з'ясовують масштаби і невідкладно розпочнуть ремонтні роботи, повідомив Кличко.

Станом на 11:37 з-під завалів багатоповерхівки в Голосіївському районі деблокували тіло 4 загиблого. 19 отримали травми. Евакуйовано 60 мешканців будинку.


Харків


У Харкові, попередньо, попадання у Слобідському районі – пошкоджена нежитлова інфраструктура. Попередньо, Харків обстрілювали ракетами С-300.

У місті поранено жінку. Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.
"За попередньою інформацією, зафіксовані влучання у Слобідському районі Харкова. Є пошкодження нежитлової інфраструктури", – повідомив він.
За його словами, легкі поранення отримала 52-річна жінка.

Миколаїв

Під час ранкової ракетної атаки 7 лютого окупанти завдали значних руйнувань у Миколаєві. В місті пошкоджені газові та водопровідні мережі, житлові будинки. Також є поранені й загиблий.

Про це повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. За його словами, у місті внаслідок атаки є пошкоджені житлові будинки. Близько 20 з них залишилися без дахів.

Є й пошкодження газових і водопровідних мереж. Комунальники вже ліквідовують наслідки.

Також є поранені. Одну людину госпіталізували. Іншим надали допомогу на місці.

"Наші будівельні бригади вже виїхали. Надамо людям всю необхідну допомогу. Детальніше по цифрах - трішки пізніше", — йдеться в повідомленні міського голови.
На жаль, чоловік, якого госпіталізували після обстрілу, помер у реанімації, повідомив мер міста. У нього були важкі мінно-вибухова та черепно-мозкова травма.

Мер Миколаєва опублікував фото наслідків удару по місту.

"Більш детально про район та роботу рятувальників і комунальників — після відбою повітряної тривоги", — зазначив Олександр Сенкевич.


Львів

Вранці 7 лютого, о 07:32, у Дрогобичі пролунали вибухи. РФ атакувала Львівщину ракетами.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

"Вибухи у Дрогобичі", — написав очільник Львівської ОВА.
Наразі інформації про те, чи було влучання, чи працювали сили ППО не оприлюднили.

Черкащина

На Черкащині 7 лютого близько сьомої години було чутно звуки вибухів. У Повітряних силах ЗСУ повідомили про атаку крилатими ракетами.

У Повітряних силах повідомили про проліт ракет курсом на південний захід.

Керівник ОВА Ігор Табурець о 6:22 повідомив про підвищену ракетну небезпеку в області.

Посилання скопійовано в буфер обміну