В Україні створять новий рід військ — Сили безпілотних систем

В Україні створять новий рід військ — Сили безпілотних систем

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 6 лютого, Президент підписав указ про створення нового роду військ — Сили безпілотних систем.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Перспективи використання дронів в Українських Збройних силах мають величезний потенціал. Рішення про впровадження безпілотних військ — це початок технологічного та інноваційного розвитку Збройних сил України.

Рік тому були створені роти ударних дронів на рівні бригад у Збройних силах України, і з того часу велися активні роботи щодо їхнього розвитку. Були вироблені структурні організації, доктрини застосування, здійснювалась підготовка, забезпечення різними типами дронів, цифровізація та покращення їхньої роботи та взаємодія.

За цей період дрони радикально змінили обстановку на полі бою, ефективно стримуючи атаки російських сил та підтримуючи контрнаступ Збройних сил України. Безпілотники виявилися найбільш ефективними засобами ліквідування техніки противника.

Зусиллями Військово-морських сил, Служби безпеки України та Головного управління розвідки спільно розроблені перші в світі морські дрони, що повністю переосмислили правила ведення війни на морі та розкривають дії Чорноморського флоту Росії. Планується остаточне витіснення його з Криму.

У межах кластера Brave1 також активно ведеться розробка наземних дронів, здатних частково замінити кулеметник або зробити його роботу більш безпечною. Такі дрони можуть виконувати завдання в наступі, евакуювати поранених або доставляти боєприпаси на передову. Головна ідея полягає в тому, що кожен дрон призначений для рятування життя наших героїв.

Посилання скопійовано в буфер обміну