На Дніпропетровщині провели аналіз надання соціальних послуг

На Дніпропетровщині провели аналіз надання соціальних послуг

Фото: Дніпропетровська ОДА

На Дніпропетровщині провели аналіз надання соціальних послуг з метою визначення, де обсяг таких послуг є достатнім, а де потрібно зміцнити сервіси. Громади склали паспорти потреб вразливих категорій населення, щоб визначити їхні основні потреби.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна каже: «Вперше зібралася робоча група, що опікується забезпеченням потреб у наданні соцпослуг. Обговорили результат аналізу, проведеного нашими громадами. Він наочно показує, які категорії населення потребують тієї чи іншої допомоги. Тепер розуміємо подальший вектор розвитку. І будемо притримуватися рекомендацій».

Такий моніторинг раніше робили в Полтавській, Сумській, Чернівецькій і Чернігівській областях.

Керівниця проєкту від Ліги соціальних працівників України Світлана Толстоухова говорить, що по всій Дніпропетровщині в пріоритеті надання допомоги переселенцям, також дітям-сиротам та людям з інвалідністю. Ці показники найвищі серед 6 регіонів. А ще область виявилася найкращою у веденні стратегічних документів.

Додаткові дослідження проведуть ще у Вільногірській, Марганецькій, Васильківській, Царичанській, Дубовиківській та Лозуватській громадах. Аби детальніше з’ясувати потреби людей, організують анкетування мешканців та інтерв’ю керівників територій.

Посилання скопійовано в буфер обміну