Випити каву в компанії котів і навіть обрати маленького друга можна в кав’ярні Кривого Рогу

Випити каву в компанії котів і навіть обрати маленького друга можна в кав’ярні Кривого Рогу

Фото: Перший Криворізький

Випити каву та з’їсти десерт в оточенні пухнастих котиків можна в криворізькій незвичайній для нашого міста кав’ярні «Cats&Coffee». Так, це не перший заклад в Україні з пухнастими друзями, але незвичайним є те, що відвідувачі можуть обрати собі котика в родину. Журналісти редакції «Першого Криворізького» поспілкувалися з власницею кав’ярні Евеліною Критченко щодо процесу відкриття закладу та можливості «усиновлення» котиків.

«Ми відкрилися десь два з половиною місяці тому. На початку в нас було п’ять котиків. Перша кішка дуже швидко знайшла сім’ю, тож у нас залишилось четверо. І зараз іще маємо трьох, які скоро після курсу вакцинації попадуть до нас у кав’ярню.

Щодо процесу відкриття, то це було дуже лячно, я дуже хвилювалася за те, щоб це сприйняли. Тому що я знаю, що в країнах Європи, у країнах Азії це достатньо популярна штука, там цим нікого не здивуєш. Але в нас досі, наприклад, питають: а що там санепідемстанція? а що вони кажуть?», — розповідає Евеліна.

Сьогодні в кав’ярні живуть більшість безпородних котів, які були врятовані волонтерами або просто втратили свої родини через різні причини. Наприклад, сірий котик, якого звати Матюша, раніше жив у родині, але коли у власників народилася дитина, то вони просто відмовилися від кота і повернули волонтерам. А кішку Іві взагалі врятували працівники ДСНС.



Майже кожного котика з криворізької кав’ярні можна забрати до родини, але перед цим необхідно буде заповнити анкету майбутнього власника. Так хазяйка кав’ярні Евеліна впевнюється, що кіт або кішка потраплять у дійсно гарну та щасливу родину.

«Була також у нас у кав’ярні кішка Мусінька, але вона вже знайшла свою родину. До нас прийшла молода пара, яким полюбилася Муся, і вони захотіли забрати її. Вони заповнили анкету на усиновлення. Це типу формальний договір про прийом тваринки, щоб зробити максимально безпечною передачу для нас, щоб її могли, якщо що, не викинути, а повернути назад», — розповідає Евеліна.

Таким чином власники кав’ярні мотивують не викидати тварин, а забирати в родини. Евеліна Критченко також розповіла журналістам нашого сайту, що за два місяці роботи закладу були випадки, коли містяни просто приносили котів і маніпулювали, що якщо тварину не заберуть у кав’ярню, то її просто викинуть на вулицю. Але слід розуміти, що в заклад тварини потрапляють після огляду лікарів, стерилізації, вакцинації та адаптації, і це буває доволі довгий процес.

«У мене вдома сьогодні, окрім моїх, живуть іще три котики, які готуються лише до так званого переїзду до кав’ярні, тому що не всі котики можуть адаптуватися до компанії інших котів, та і відвідувачів», — пояснила Евеліна.

Одна з головних цілей власниці криворізької кав’ярні — підняти тему безпритульних тварин і довести людям, що не важливо, чи має породу тварина — вона все одно заслуговує на турботу і люблячу родину. А випити каву в компанії пухнастих котиків можна у «Cats&Coffee» за адресою проспект Гагаріна, 1.



Фото: Тадеуш Бабеуш

Відео: Даніїл Токмаков Тадеуш Бабеуш

Посилання скопійовано в буфер обміну