Актуальне

Фейки про територіальні претензії сусідів на території України та блокування ними допомоги від Євросоюзу

Фейки про територіальні претензії сусідів на території України та блокування ними допомоги від Євросоюзу

Фото: Перший Криворізький

Російські пропагандисти продовжують розповсюджувати дезінформацію про територіальні претензії Словаччини, Угорщини, Польщі та Румунії щодо України.

Фейки про нову Варшавську угоду


“У певний момент Україна буде викинута Заходом, і тоді відбудеться розділ, про який заявляють угорці, поляки, словаки, румуни”, — говорить російський доктор політичних наук, професор Російської академії народного господарства і державної служби Олександр Михайленко.

фейки росії про територіальні претензії Угорщини на Закарпаття

Що відбувається насправді


29 січня в Ужгороді відбулась зустріч міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто з українським колегою Дмитром Кулебою та очільником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Після зустрічі на фінальному брифінгу Петер Сійярто висловив позицію Угорщини стосовно війни, підкресливши, що країна підтримує територіальну цілісність та суверенітет України.

"Ми засуджуємо війну і хочемо, щоб у нас по сусідству якомога швидше наступив мир", — зазначив він.

За словами міністра, Угорщина готова докладати зусиль, оскільки врятувати життя людей можна лише під час миру. Він також підтвердив подальшу підтримку українських біженців в Угорщині.

Також під час зустрічі обговорювались питання щодо можливого членства України в Європейському Союзі, співпраці в галузі логістики, розвитку транспортного сполучення, енергетичні та фінансові проєкти та інші аспекти.

Переговори в Ужгороді підтвердили взаємне бажання Києва і Будапешта організувати спільну зустріч між Президентом Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Надання Україні допомоги від ЄС


Також сьогодні, 1 лютого, 27 лідерів країн-членів Європейського Союзу під час саміту ЄС у Брюсселі погодили чотирирічний пакет допомоги Україні на суму 50 мільярдів євро, як повідомив голова Європейської Ради Шарль Мішель у соцмережі Х.

"Домовилися. Єдність. Усі 27 лідерів домовилися про додатковий пакет підтримки України в розмірі 50 мільярдів євро в рамках бюджету ЄС. Це забезпечує стабільне, довгострокове, передбачуване фінансування для України", — написав Мішель.
Росія активно розповсюджувала заяви щодо можливого блокування цієї допомоги з боку Словаччини та Угорщини.

російське ІПСО щодо допомоги Україні від ЄС

Інформаційно-психологічна операція, яку проводила Російська Федерація з метою розбалансування відносин між Україною та Європейським Союзом, не мала успіху.

Редакція “Першого Криворізького” закликає своїх читачів довіряти лише перевіреним джерелам. Більше спростувань дезінформації та маніпуляцій з боку Росії у спецпроєкті «Боротьба з дезінформацією».

Як ви вважаєте, чи добре Ви розрізняєте російську дезінформацію від правди?

Посилання скопійовано в буфер обміну