У Кривому Розі розпочалось навчання ветеранів неінженерним ІТ-спеціальностям

У Кривому Розі розпочалось навчання ветеранів неінженерним ІТ-спеціальностям

Фото: управління преси та інформації

Наприкінці січня у Кривому Розі перша група ветеранів розпочала навчання неінженерним ІТ-спеціальностям.

Про це повідомляє Управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

Курс розрахований на 4 місяці. Навчання для ветеранів – безкоштовне.

Криворіжці отримують можливість працювати з українськими та закордонними компаніями і при цьому продовжувати жити в рідному місті, маючи гідні доходи. Тому в рамках навчання ветерани будуть опановувати й англійську мову.

В рамках курсу з ветеранами будуть працювати також і професійні психологи.

До першої групи за результатом тестів відібрано 10 ветеранів. В майбутньому здобувачів професії побільшає, обіцяють чиновники.

Навчання буде відбуватись в онлайн режимі.

Після закінчення курсу ветерани отримують сертифікат про пройдене навчання, практику роботи в новій сфері та рекомендаційний лист від експерта курсу. Також ветерани отримають допомогу з написання резюме та налаштування професійної соціальної мережі LinkedIn, а ще підтримку в пошуку роботи відповідно до навичок на інтересів.

Ветеран Іван Фірсов сказав: «Я служив у 17-й танковій бригаді, у 2022 році отримав поранення на Донеччині. Наразі я працюю віддалено на комбінаті, оскільки отримав дозвіл від виробництва. В IT прийшов, щоб пізнати щось нове для себе. Це нові перспективи для розвитку та власного майбутнього. А також дуже зручно, адже зараз працює багато компаній в он-лайн режимі».
Для залучення молоді в IT-сферу в січні у Кривому Розі провели низку заходів для учнів ліцеїв та студентів. Для учнів та студентів I-III курсів будуть проведені конкурси на IT теми.

Посилання скопійовано в буфер обміну