На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 29 атак противника

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 29 атак противника

Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом доби на Авдіївському напрямку українські захисники відбили 20 атак в районі Авдіївки та ще 9 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.

Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 4 атаки біля Синьківки Харківської області.

Також на Лиманському напрямку українські воїни відбили 6 атак неподалік Тернів та Ямполівки Донецької області.

Крім цього, на Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 4 атаки районах Богданівки та Кліщіївки Донецької області.
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, 14 разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення. Так, на напрямку Солодке-Костянтинівка наші захисники відбили штурм противника, під час якого ворог застосував 12 одиниць бронетехніки.

В результаті бою було знищено 2 танки, 6 МТ-ЛБ та 1 БМП ворога. Отримавши гідну відсіч, окупанти зазнали значних втрат та відступили. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися Красногорівка, Курахове, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка.

На Шахтарському та Запорізькому напрямку ворог наступальних дій не вів.

Впродовж дня авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та 2 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 району зосередження озброєння і військової техніки, 1 складу боєприпасів, 5 артилерійських засобах та 1 радіолокаційній станції противника.

Посилання скопійовано в буфер обміну