Як працюють російські боти у соцмережах

Як працюють російські боти у соцмережах

Фото: Перший Криворізький

Цифрова армія Росії стала важливим інструментом російської військової стратегії, яка поєднує традиційні військові сили з сучасними технологіями. Робиться це для того, щоб перемагати українців у сфері інформаційної війни. Цифрова армія Росії стала відомою широкому загалу після анексії Криму у 2014 році та початку війни на сході України. Вона займається не тільки кібератаками й хакерськими атаками, але й використовує соціальні мережі та інтернет-платформи для поширення пропаганди та маніпуляції громадською думкою.

Цифрова армія Росії використовує різні методи для впливу на емоційно-психологічний стан українців. Одним з них є масова дезінформація та поширення пропаганди через соціальні медіа. Так з'явилась однойменна російська мережа ботів під назвою “Цифровая Армия России”. У Telegram-каналі штучно створюються та поширюються фейкові новини, які сприяють посиленню негативного сприйняття ситуації в Україні та розпалюють ворожнечу.

Росіяни спрямовують зусилля задля створення в українців стану страху та невизначеності. Боти використовують техніку «домішок» — публікацію справжніх новин разом з фейковими, щоб створити збивчивість у сприйнятті інформації. Вони можуть використовувати вигадані профілі, різні мови та культурні контексти для впливу на українську аудиторію. Як визначити російського бота і протидіяти йому — у відео 1kr.ua


Відео: Альона Музика Даніїл Токмаков

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну