У 2023 році на Дніпропетровщині провели 10 тисяч ремонтів без відключення світла

У 2023 році на Дніпропетровщині провели 10 тисяч ремонтів без відключення світла

Фото: ДТЕК Дніпровські електромережі

Енергетики опановують технологію ремонтів без відключення світла. Таким методом у 2023 році проведено вже майже 10 тисяч ремонтних робіт на повітряних лініях 0,4 кВ.

Про це повідомляє ДТЕК Дніпровські електромережі.

Попри війну, ДТЕК впроваджують нові методи робіт, зокрема, технологію ремонтів без відключень світла. З 2018 року вони успішно почали опановувати цю техніку, і наразі 67% ремонтів в області виконуються нею. Це майже вдвічі більше, ніж до війни.

Навчання енергетиків проводиться на спеціальних полігонах в Польщі та у селі Межиріч Дніпропетровської області. Воно триває від 3 днів до 3 місяців в залежності від складності робіт.

Фахівці постійно розширюють перелік й складність робіт. Наразі проводять їх не тільки у мережах 0,4 кВ, а й на лініях середньої напруги. Для цього компанія придбала унікальну технологію для України – спеціальну автовишку, що може працювати під напругою 6-20 кВ.

У 2023 році у Кривому Розі вперше випробували технологію при заміні залізобетонних опор. Під час яких раніше відключали світло на тривалий час. Але у грудні енергетики успішно провели 8 з 26 таких робіт без відключень.

Також наразі ДТЕК активно опановують методику при обрізці дерев біля ліній. У минулому місяці 29% таких робіт виконано під напругою.

Генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі, Андрій Терещук, зазначив, що для подальшого розвитку цієї технології необхідні зміни в законодавстві країни. Адже її непристосованість значно збільшує вартість застосування методики.

Нещодавно ми повідомляли, що у Саксаганському районі, по вулиці Генерала Радієвського проводяться ремонтні роботи для поліпшення якості енергопостачання.

Посилання скопійовано в буфер обміну