Сільській тергромаді Криворізького району повернули безхазяйний дитячий садок

Сільській тергромаді Криворізького району повернули безхазяйний дитячий садок

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

У Криворізькому районі безхазяйний дитсадок повернули Девладівській сільській територіальній громаді.

Про це йдеться у рішенні Софіївського районного суду.

Редакція «Першого Криворізького» продовжує ознайомлювати з діяльністю судів Кривого Рогу та Криворізького району, а саме з рішеннями та вироками, які вони приймають.

Читайте також: Незаконна оренда на 49 років: на Криворіжжі спадкоємиця через суд повернула землю

У 2008 році Девладівська сільська рада визначила список безхазяйної нерухомості, куди входила і будівля дитячого садку у селі Водяне.

Будівля площею близько 573 квадратних метрів будувалась за підтримки колективного сільськогосподарського підприємства «Водяне», однак за призначенням використовувалась не значний проміжок часу.

Під час паювання майнових активів КСП «Водяне» ця будівля розпайована не була, але не була й передана у комунальну власність.

У 2022 році будівлю взяла на облік Девладівська сільрада як безхазяйне майно, про що опублікували відповідну інформація у місцевих друкованих засобах інформації — «Вісті Софіївщини».

Під час обстеження будівлі виявили, що жодні комунікації не під`єднані. Двері, вікна та підлога відсутні, внутрішні стіни частково зруйновані, зовнішні стіни мають ознаки руйнації.

Дах будівлі частково зруйнований або пошкоджений, прилегла територія перебуває у занедбаному стані.

Станом на кінець 2023 року майно тергромаді так і не передали, тобто не зареєстрували відповідне право власності. Тому сільрада вимушена була звернутися до суду.

Софіївський районний суд задовільнив позов та передав будівлю дитсадка у комунальну власність Девладівської сільської тергромади.

Посилання скопійовано в буфер обміну