Укрзалізниця запустила повітряну охорону інфраструктури

Укрзалізниця запустила повітряну охорону інфраструктури

Фото: Перший Криворізький

Укрзалізниця формує підрозділ, який завдяки дронам моніторитиме та охоронятиме залізничну інфраструктуру. У складі цього підрозділу працюватимуть ветерани-залізничники, які отримали поранення та повернулися з фронту.

Про це повідомляє пресова служба «Укрзалізниці» на офіційному сайті.

Завдяки цій ініціативі можна забезпечити охорону залізничних об?єктів, а також надати можливість ветеранам застосувати свій військовий досвід і навички в цивільній роботі.

Наразі Укрзалізниця підписала меморандум із Центр підготовки операторів БПЛА «Крук».

«Навчання, зокрема, буде проводитися за допомогою онлайн-платформи для ветеранів, яку створює “Крук” разом із Фондом “Відродження”. Інструктори Центру займатимуться перекваліфікацією ветеранів-залізничників. Вони навчатимуть працівників пілотуванню коптерів, а також вчитимуть інженерної підготовки, у тому числі складанню та обслуговуванню дронів», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Чи підвищуватиме «Укрзалізниця» ціни на квитки в 2024 році

БПЛА будуть використовуватися для боротьби з розкраданням майна Укрзалізниці на станціях та перегонах, фіксування правопорушень, виявлення крадіжок пального з локомотивів, інспектування інфраструктури під час воєнного стану, а також для участі в розслідуванні транспортних пригод.

Першим кроком буде створення тестового підрозділу.

Посилання скопійовано в буфер обміну