Криворіжець Георгій Бень святкує сторічний ювілей

Криворіжець Георгій Бень святкує сторічний ювілей

Фото: kr.gov.ua

Сьогодні, 25 січня, мешканець Металургійного району Кривого Рогу, учасник бойових дій в роки Другої Світової війни, Георгій Григорович Бень святкує 100-річний ювілей.

Про це йдеться на офіційному сайті Криворізької міськради.

Георгій Григорович народився в селі Веселі Терни Криворізького району Дніпропетровської області.

20 червня 1941 року випускник Веселотернівської десятирічної школи став свідком початку Другої Світової війни.



Призваний до служби у піхоті, він успішно закінчив офіцерське училище за чотири місяці та взяв участь у визволенні України від нацистської окупації. Зустрівши перемогу у Польщі, він служив ще майже рік.

Закінчивши службу, Георгій Григорович вирішив розвивати свої здібності у сільському господарстві, отримавши освіту агронома в Дніпропетровському сільськогосподарському інституті. Працюючи головним агрономом управління сільського господарства у Сімферополі, він проявив велику ефективність протягом семи років.

У 1956 році Георгій переїхав до Кривого Рогу, де віддав понад 45 років свого життя науковій та педагогічній діяльності. Працюючи на кафедрі ботаніки Криворізького державного педагогічного інституту, він обіймав різні посади, включаючи викладача, доцента та завідувача кафедри.

Після завершення академічної кар'єри, Георгій Григорович продовжив дарувати свої знання учням Криворізької загальноосвітньої школи №7 та Криворізької школи-інтернату №1 як викладач біології та валеології.

Загальний трудовий стаж Георгія Григоровича складає понад 64 роки. Він вдівець, має сина, трьох онуків та дві правнучки.

Посилання скопійовано в буфер обміну