На Дніпропетровщині встановили сучасну модульну клініку

На Дніпропетровщині встановили сучасну модульну клініку

Фото: texty.org.ua (ілюстрація)

На Дніпропетровщині, на території відокремленого підрозділу Новомосковської центральної регіональної лікарні інтенсивного лікування у місті Перещепине, побудували модульну консультативно-діагностичну поліклініку.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також: На Дніпропетровщині відновили ще одну лікарню, що постраждала внаслідок обстрілів армією РФ

Будівництво модульної клініки відбулося коштом уряду Німеччини.

Тепер медики прийматимуть пацієнтів та надаватимуть медичну допомогу у новому приміщенні, побудованому відповідно до європейських стандартів.

У клініці лікарі надаватимуть медичні послуги за такими спеціальностями, як акушерство та гінекологія, кардіологія, ендокринологія, хірургія, офтальмологія, отоларингологія, реабілітація тощо.

Модульну клініку обладнано сучасним лабораторним обладнанням, УЗД-обладнанням, медичним обладнанням для малохірургічних операцій тощо. Також облаштовані кабінети фізіотерапевта, офтальмолога, гінеколога, та кабінети для інших профільних лікарів.

Крім того, враховуючи постійні обстріли та атаки РФ на цивільну інфраструктуру України, зокрема й медичну, модульне приміщення обладнано генератором, потужністю 160 кВт разом з резервом палива.

Клініка повністю автономна та готова до роботи в умовах блекаутів.

Також для безперебійного функціонування за критичних умов лікарню обладнали автономною сонячною електростанцією потужністю 70 кВт, а також сучасні резервні накопичувачі електричного живлення потужністю 52 кВт.

Модульна поліклініка має автономне теплопостачання, підключена до систем водопостачання та водовідведення.

Простір будівлі облаштували, аби забезпечити доступ до лікарні для осіб з інвалідністю.

Такі модульні клініки встановлюють у найбільш постраждалих від війни регіонах, де РФ прицільно нищила медичну інфраструктуру.

Посилання скопійовано в буфер обміну