Уряд виділив для Міноборони додаткові 657 мільйонів: на що витратять

Уряд виділив для Міноборони додаткові 657 мільйонів: на що витратять

Фото: Перший Криворізький

Уряд виділив додаткові 657 мільйонів гривень Міністерству оборони для задоволення термінових потреб бойових бригад. Кошти були взяті з резервного фонду держбюджету.

Про це йдеться на сторінці Міністерства оборони України.

Загалом виділено 657 мільйонів гривень Мінобороні, включаючи Державну спеціальну службу транспорту – 10,7 мільйона гривень. Додатково Головне управління розвідки Міністерства оборони отримало 10,524 мільйона гривень.

Міністерство оборони планує витратити ці кошти на закупівлю техніки та озброєння, оптичних та тепловізійних приладів, засобів зв’язку, виробництво боєприпасів, ремонт та утримання техніки, а також запасних та комплектувальних частин.

Кожна бригада формує свої індивідуальні потреби, пріоритет надається тим, хто безпосередньо бере участь у бойових діях. Розподіл коштів здійснюється враховуючи організаційну структуру та чисельність особового складу. Міністерство оборони чекає на сформовані потреби військових частин, і Генеральний штаб пізніше узагальнить розрахунки. На цьому етапі зазначено, що кошти розподіляються від 1 до 10 мільйонів гривень для кожної бригади з урахуванням принципів, які враховують участь у бойових діях та організаційні характеристики військових частин. Міноборони подасть відповідний запит до Міністерства фінансів, і після цього кошти будуть направлені до військових частин.

Посилання скопійовано в буфер обміну