Криворіжці можуть повідомляти поліцію про незаконну торгівлю безакцизними товарами

Криворіжці можуть повідомляти поліцію про незаконну торгівлю безакцизними товарами

Фото: Перший Криворізький

Поліція Дніпропетровської області розробила чат-бот для зручного збору інформації щодо місць, де відбувається незаконна торгівля безакцизними товарами, як скористуватись мешканцям Кривого Рогу.

Про це йдеться на сайті Поліції Дніпропетровської області.

Ви можете використовувати чат-бот, перейшовши за посиланням в мережі Телеграм @ExciseDPbot, щоб надати інформацію про нелегальну торгівлю безакцизними товарами. У вас є можливість додати фото та вказати геолокацію місця, де знаходиться такий незаконний торговельний заклад.

Поліція закликає громадян повідомляти про випадки продажу алкогольних та тютюнових продуктів без відповідних марок акцизного збору. Ваша співпраця допомагає забезпечити дотримання закону та попереджати незаконні практики торгівлі.

Додамо, що роздрібна або оптова торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами без марок акцизного податку чи з підробленими марками цього податку тягне за собою накладення штрафу від двохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 10 200 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі (стаття 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів з підробленими чи фальсифікованими марками акцизного податку посадовими особами підприємств – виробників, імпортерів і продавців таких товарів, – тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 – 4250 гривень) з конфіскацією таких алкогольних напоїв або тютюнових виробів (стаття 164 прим. 5 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

20 та 21 січня криворізькі правоохоронці викрили двох чоловіків, які незаконно перевозили в автівках цигарки та алкогольну продукцію.

Посилання скопійовано в буфер обміну