Актуальне

На Дніпропетровщині понад 10 тисяч переселенців мешкають в місцях тимчасового проживання

На Дніпропетровщині понад 10 тисяч переселенців мешкають в місцях тимчасового проживання

Фото: Перший Криворізький

У Дніпропетровській області існує понад 150 місць тимчасового проживання для більш як 10 тисяч осіб, які залишили гарячі точки.

Про це йдеться на сайті ДніпроОДА,

"Питання житла для ВПО відпрацьовуємо разом з громадами. Окремо – з кожною. Визначили ще 67 об’єктів, які можна використовувати для розміщення людей. Для того, аби привести їх до ладу, залучаємо міжнародних партнерів. Наше завдання – забезпечити комфорт для переселенців та допомогти інтегруватися на новому місці", - заявила Надія Задорожна, заступниця начальника Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Більшість переселенців самостійно здобувають житло, а лише невеликий відсоток проживає у наданих приміщеннях, таких як гуртожитки, модульні містечка та приватні об'єкти.

"Я сам переселенець з Луганська. Запевняю, питання підтримки ВПО точно не закінчаться й після нашої перемоги. І триватимуть ще багато років. Головна проблема – це житло. Вона стосується всієї країни. Адже ці люди такі ж, як місцеві. Ми зобов’язані зробити все для того, щоб вони відчували себе вдома", - додав член Тимчасової спеціальної комісії ВРУ та народний депутат Максим Ткаченко.

Від початку повномасштабної війни Дніпропетровщина прийняла майже 400 тисяч переселенців.

Посилання скопійовано в буфер обміну