У Кривому Розі відбувся форум “For Your Future” для молоді міста

У Кривому Розі відбувся форум “For Your Future” для молоді міста

Фото: Перший Криворізький

У суботу, 21 січня молодь Кривого Рогу взяла участь у форумі «For Your Future».

Про це повідомляють журналісти «Першого Криворізького» з місця події.

Участь у форумі взяли всі охочі від 14 до 17 років. Молодь, котра тільки обирає фах, могла дізнатися більше про різні професії, їхні переваги та недоліки, базові принципи тощо.

Метою форуму було сприяння розвитку самосвідомості, професійної самоідентифікації та обізнаності у сферах трудового вибору серед підлітків. А проходив він за принципом хакатону.

«Учасники розподілились на вісім команд, обравши спеціальність, яка їх цікавить. Вони приєдналися до гри-симуляції де зі своїми менторами, досвідченими спеціалістами випробували на собі певну спеціалізацію, вирішили робочі кейси та поспілкувалися з досвідченими професіоналами», — розповіла Анастасія Глотенко, членкиня команди організаторів.

Членкиня команди організаторів

Вона додала, що команда зібрала учнів 10-11 класів, які планують обирати майбутню професію, а також студентів 1-2 курсів університетів, які ще не почали практику, не почали свій професійний шлях, та які теж можуть змінити свій вибір, дізнавшись про “внутрішню кухню” тієї чи іншої професії.

«Ми обрали професії які на попередньому опитуванні обрали наші учасники, їх вийшло 8: медицина, сфера ІТ, режисура, архітектура, психологія, журналістика, юриспруденція та менеджмент», — додала Анастасія.


Серед учасників були дві однокласниці, Єлизавета та Даніела.

«Нам дуже подобається, тому що таких заходів справді не вистачає, адже молодь зараз плутається чим вона хоче займатись у майбутньому і такі заходи надихають, мотивують робити щось», — розповіла журналістам Даніела.

Учасниця форуму
Учасниця форуму
А от Єлизавета на форумі обрала спеціальність медицину.

«Було дуже цікаво послухати, що це не так страшно як іноді здається. Так, це важко, але з усім можна впоратися», — поділилась дівчина.
Одна з учасниць форуму, Ліза, розказала, що у школах, на жаль, таких профорієнтаційних заходів не проводять, тому вона “поки не вирішила у якій сфері себе бачу, але гадаю, що цей захід мені допоможе”.

Дарія, яка навчається в одному з криворізьких ліцеїв, на цьому на форумі “For You Future” обрала журналістику.

«Мене цікавить спілкування у соціумі, спілкування з людьми, також цікаво знайти себе. Про журналістику я дізналася, що дуже багато є різновидів,мені було цікаво дізнатися які теми у нашому місті є більш актуальними», — поділилась Дарія.

Посилання скопійовано в буфер обміну