У Кривому Розі відкрили меморіальну дошку полеглому на війні Герою Володимиру Жиловському

У Кривому Розі відкрили меморіальну дошку полеглому на війні Герою Володимиру Жиловському

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 22 січня, на стінах криворізької гімназії № 30 у Центрально-Міському районі відкрили меморіальну дошку колишньому учню цього навчального закладу – полеглому на війні Герою Володимиру Жиловському.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

На відкритті були присутні рідні, побратими, друзі, сусіди та інші небайдужі містяни.


Дружна загиблого Героя Наталя Жиловська висловила подяку всім причетним до встановлення меморіальної дошки на стінах його рідної школи.

«Дякую всім, хто сьогодні прийшов для того, щоб вшанувати пам'ять Володі. Герої не вмирають, вони в наших думках та серцях. Вони поруч з нами завдяки таким небайдужим людям, як ви», — промовила дружина.


Володимир Жиловський закінчив криворізьку школу № 30, після закінчення якої вступив до криворізького технікуму транспорту та отримав диплом фахівця техніка-механіка.

З 1989 по 1991 року служив в армії. Закінчивши службу, повернувся до рідного міста жити і працювати. Одружився, мав доньку і сина.

Працював у «Кривбаспромводопостачанні» та «Кривбасводоканалі».

Криворіжець був ветераном Антитерористичної операції (2014–2015) та Операції об’єднаних сил (2017–2018).

З початку повномасштабного вторгнення Володимир Жиловський знову став до лав оборонців. З 3 березня 2022 року він служив у складі 23-ї окремої механізованої бригади, був старшим сержантом, помічником гранатометника. Брав участь у перших найважчих днях літнього наступу на Запоріжжі.

Загинув Володимир 5 червня 2023 року в населеному пункті Левадне Пологівського району при виконанні бойового завдання. Він разом зі своїм командиром надавав допомогу пораненому й отримав поранення сам. 10 днів побратими не могли забрати тіла полеглих через щільні російські обстріли, але зрештою їх удалося повернути.

Захисника поховали 28 червня 2023 року в Кривому Розі на Всебратському кладовищі. У нього залишились дружина, двоє дітей та онуки. Володимиру було 53 роки.

У грудні 2023 року на проспекті Поштовому встановили меморіал зі світлинами загиблих Героїв, в тому числі і Володимира Жиловського.



Посилання скопійовано в буфер обміну