Нас почули: криворіжці про діалог з представниками Теплоцентралі та Нафтогазу

Нас почули: криворіжці про діалог з представниками Теплоцентралі та Нафтогазу

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 19 січня, у Кривому Розі відбувся мітинг біля будівлі Теплоцентралі, голів ОСББ запросили на діалог з представниками компаній.

Про це повідомляє журналіст “Першого Криворізького” з місця подій.

З криворіжцями зустрілись директор, комерційний та технічний директор Теплоцентралі та два представники НАК Нафтогазу. Мешканці передали їм звернення з вимогами до компанії.

  • Терміново створити виїзну (м. Кривий Ріг, об’єкти виробництва, транспортування теплоресурсу АТ «Криворізька теплоцентраль») комісію, для проведення аналізу реальної ефективності підприємства, спроможності надавати послуги опалення своїм абонентам
  • Провести терміновий порівняльний аналіз, вартості капітального ремонту і енергоефективної модернізації АТ «Криворізька теплоцентраль» з вартістю переведення абонентів АТ «Теплоцентраль» на альтернативний вид опалення газифікованого житла і житла без наявності в будинку газу, а також будівель соціального призначення (лікарні, дитячі садочки, школи та інші)
  • Розробити і затвердити проектні роботи, призначити термін виконання з забезпечення абонентів АТ «Криворізька Теплоцентраль» послугою опалення в опалювальний сезон 2024-2025р.р. (реорганізації структури підприємства, переведення на квартальні міні котельні, індивідуальне опалення тощо.)
  • Створити державну програму фінансування робіт з забезпечення абонентів АТ «Криворізька теплоцентраль» послугою опалення в опалювальний сезон 2024-2025р.р. з метою переходу наших будинків (газифікованих і без наявності газу в будинках), соціальних об’єктів міста та інших будівель на альтернативні види або способи опалення. Залучити у процес всеукраїнську незалежну комісію, без участі місцевої влади та області (місцева влада не має довіри у містян).
  • Реалізувати вищезазначені вимоги до наступного опалювального сезону 2024-2025р.р., інакше в наступному сезоні буде повний колапс і опалювальний сезон 2024-2025 просто не настане.
Перший пункт теплогенеруюча компанія вже почала виконувати.
Також представників ОСББ вимагали включити в цю комісію НАК Нафтогазу та Теплоцентралі, їм пообіцяли зробити це.

За словами представників Нафтогазу, влада Кривого Рогу, згідно з законодавством, має замовити розробку оптимізованої схеми теплозабезпечення і прийняти її.

Востаннє така схема була погоджена у 2011 році.

Пізніше відбудеться публічне звернення та конференція комерційного директора Теплоцентралі з щодо нарахувань за послуги.

Теплоцентраль Нафтогаз


Фото: Даніїл Токмаков

Посилання скопійовано в буфер обміну