Річниця ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі — як це було

Річниця ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі — як це було

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Рівно рік тому, 14 січня, російська ракета влучила у багатоповерхівку у Дніпрі. Загинуло 46 людей, серед них 6 – діти. Ще 79 отримали травми.

За даними Дніпропетровської обласної прокуратури, у найкоротші строки суспільство дізналося, хто віддав наказ нанести ракетний удар дальньою авіацією по Дніпру.

Так, за воєнний злочин оголошено підозру командиру 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку ЗС РФ.

"Ми зробили 3D-модель зруйнованого російською ракетою будинку для документування наслідків удару, а також чіткого розуміння напряму польоту цієї ракети і порядку її руху. Встановили бортовий номер літака Ту-22М3, який використовувався для нанесення ракетно-бомбового удару. А також весь ланцюжок осіб, які причетні до цього", — розповів заступник начальника Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Тарас Семків.

Нагадаємо, пошукові роботи тривали декілька днів. За цей час кількість поранених досягла 73 чоловік.

Через рік після трагедії містяни приходять, щоб вшанувати пам'ять загиблих. На зупинці навпроти – дитячі іграшки та прапори.

Відомо, що на місці зруйнованого будинку планують створити меморіальний сквер.


Зруйнований будинок у Дніпрі


Зруйнований будинок у Дніпрі

Зруйнований будинок у Дніпрі

Посилання скопійовано в буфер обміну