12 тисяч родин у Кривому Розі без світла

12 тисяч родин у Кривому Розі без світла

Фото: Перший Криворізький

Енергетики ліквідовують наслідки негоди у Кривому Розі, що почалася з вечора 7 січня. За дві доби енергетики заживили усі лінії високої та середньої напруги та наразі усувають точкові аварії на мережах 0,4 кВ. Наразі в роботі 3300 адрес з відключенням цілих вулиць приватного сектору та багатоповерхових будинків. Загалом 12 тисяч родин.

Про це повідомляє ДТЕК Дніпровські електромережі.

Внаслідок падіння зледенілих дерев та їх гілок на лінії по місту було знеструмлено 30 ліній 6-10 кВ. Без напруги залишилось близько 27 тисяч клієнтів.

Значні опади, посилення швидкості вітру до 15-20 м/с та різкого зниження температури призвели до налипання мокрого снігу та обледеніння проводів. Внаслідок падіння обмерзлих дерев та гілок по місту сталося 339 обривів ліній електропередачі. Також зафіксовані падіння опор.

Роботи з відновлення світла у Кривому Розі проводяться у цілодобовому режимі. В першу чергу енергетики відновлюють високовольтні лінії, потім мережі середнього та низького класу напруги, після того - відпрацьовують поодинокі заявки.

За дві доби аварійним бригадам вдалося відновити усі 30 повітряних лінії 6-10 кВ. Зі світлом – вже 15 тисяч клієнтів. Але залишилось ще багато відключених ліній 0,4 кВ, які живлять окремі будинки та вулиці.



Прогнози з потепління не втішні. Обмерзлі дерева та гілки продовжують падати на мережі, що може призвести до нових аварійних відключень.

Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до обірваних ліній електропередачі ближче ніж на 8 метрів.

Посилання скопійовано в буфер обміну