Природний катаклізм чи просто ожеледиця у Кривому Розі

Природний катаклізм чи просто ожеледиця у Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

В результаті непогоди у Кривому Розі повалило сотні гілок та дерев, які не витримали сильного вітру з дощем та морозу.

Журналісти редакції «Першого Криворізького» поспілкувалися з завідувач кафедри ботаніки та екології Криворізького державного педагогічного університету Едуардом Євтушенком.

«Таку несприятливу погоду можна вважати природним катаклізмом. Це природне явище, на яке не може вплинути людина і від якого страждають рослини, більшість яким загрожує загибель», — пояснює криворізький еколог.

Раніше редакція нашого сайту повідомляла, що дерева попадали у кількох районах — Металургійному, Саксаганському, Центрально-Міському, Довгинцівському, Покровському.

Едуард Євтушенко також розповів, що деякі пошкоджені дерева можливо врятувати, якщо правильно обробити місця відламу гілки, тому що мінусова температура остаточно знищить пошкоджені дерева.

Також відомо, що з 7 по 9 січня у Кривому Розі та у всій Україні очікуються складні погодні умови внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни.

Якщо у вас на подвір'ї впало дерево, телефонуйте до КП «Сансервіс» за номерами 056494-74-94, (067) 555-10-11 — телефони приймальні або на гарячу лінію 15-20.



Посилання скопійовано в буфер обміну