У 2023 році понад 26 тисяч мешканців Дніпропетровщини знайшли роботу через службу зайнятості

У 2023 році понад 26 тисяч мешканців Дніпропетровщини знайшли роботу через службу зайнятості

Фото: Pixabay (ілюстрація)

У 2023 році послугами служби зайнятості Дніпропетровщини скористались 68,3 тисячі мешканців. В тому числі роботою забезпечили 26,4 тисяч людей.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровського обласного центру зайнятості.

Послугами з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості скористалися 3 тисячі безробітних.

Певним категоріям людей, які виявили бажання проходити перенавчання або підвищувати кваліфікацію за обраними спеціальностями чи професіями, видали 1,3 тисячі ваучерів.

Профорієнтаційні послуги отримали 42,6 тисяч безробітних громадян.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучили 1,9 тисяч осіб.

Крім того, 2,6 тисяч безробітних залучені до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану. Нагадаємо, що в регіоні діє програма «Армія відновлення».

461 мешканець області, в тому числи 172 криворіжця, отримали мікрогранти в розмірі від 50 до 250 тисяч гривень на створення або розвиток вже діючого бізнесу в рамках програми «Власна справа».

Про наявність вільних робочих місць службу зайнятості поінформували 6,3 тисячі роботодавців Дніпропетровщини. Кількість вакансій, заявлених роботодавцями, становила 29,5 тисяч.

До обласного центру зайнятості за компенсацією витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб звернулись 509 роботодавців області. Вони працевлаштували 2526 переселенців.

Посилання скопійовано в буфер обміну