Яка ситуація на фронті: зведення від Генштабу на 05 січня 2024

Яка ситуація на фронті: зведення від Генштабу на 05 січня 2024

Фото: Генштаб ЗСУ

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 7 атак противника в районі Синьківки Харківської області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зауважимо, що українські воїни щодня виборюють нашу свободу та незалежність. Протягом доби відбулось 56 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки біля Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 3 атаки ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 16 - поблизу Первомайського та Невельського Донецької області, де противник безуспішно намагався покращити тактичне положення.

Крім цього, на Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів біля Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Тут ворог 15 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Шахтарському та Запорізькому напрямку ворог також наступальних дій не вів.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Золота Балка, Іванівка, Садове, Херсон, Благовіщенське, Велетенське, Кізомис Херсонської області та Солончаки Миколаївської області.

Окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 10 безуспішних штурмових дій, але українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають загарбникам значних втрат.

Посилання скопійовано в буфер обміну