На свята поліція збільшить кількість екіпажів на дорогах

На свята поліція збільшить кількість екіпажів на дорогах

Фото: Перший Криворізький

На новорічні свята поліція збільшує кількість поліцейських екіпажів на автодорогах та слідчо-оперативних груп.

Про це йдеться на сайті Поліції дніпропетровської області.

Такі заходи передбачають не лише забезпечення дорожнього руху на автошляхах держави, а також, у разі потреби, надання допомоги водіям. Водночас додаткові слідчо-оперативні групи дадуть змогу оперативно реагувати на виклики громадян, а також виявлені порушення.

Загалом на період новорічних та різдвяних свят до забезпечення публічної безпеки та порядку буде задіяно близько 30 тисяч правоохоронців:

Також передбачено додаткові слідчо-оперативні та вибухотехнічні групи, а також створено резерв з числа поліцейських особливого призначення для швидкого реагування на надзвичайні події.

«Ми з розумінням будемо ставитися до осіб, які порушують комендантську годину у разі крайньої необхідності, наприклад, коли люди повертаються з роботи, або їдуть до медичного закладу. Але це поодинокі випадки. Поліцейські будуть реагувати на кожний випадок порушення комендантської години, це стосується як громадян, так і роботи розважальних закладів», — сказав керівник Департаменту Максим Ахрамєєв.

Начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції також наголосив на забороні використання піротехнічній продукції, зокрема салютів та феєрверків: «За таке правопорушення передбачена, не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність - це стаття 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Тому прошу громадян не порушувати норми законодавства. Новорічні свята краще провести в колі рідних та близьких».

Посилання скопійовано в буфер обміну