У Кривому Розі невідомі спускали каналізаційні води у балку

У Кривому Розі невідомі спускали каналізаційні води у балку

Фото: Иллюстрация Перший Криворізький

У грудні Інспекцією Придніпровського округу зафіксувала масштабне забруднення балки Скелевата у Кривому Розі водами невідомого походження з характерним запахом каналізаційних стоків. Про це пише Державна екологічна інспекція України на офіційному сайті.

Інспектори Придніпровського округу розрахували суму збитків — 202 мільйони 67 тисяч 706 гривень. Відомо, що зараз матеріали, які підтверджують забруднення балки Скелевата, готуються для передачі до правоохоронних органів.

Також відомо, що найбільш резонансною за порушенням вимог природоохоронного законодавства стала Дніпропетровська область.

З 15 по 21 грудня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 262 протоколи про адміністративні правопорушення. Проведено 89 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. А загальна сума накладених штрафних санкцій складає 53 тисяч гривень. До Державного бюджету стягнуто 53 тисяч гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 203 мільйони 278 тисяч гривень. А загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 мільйон 36 тисяч гривень.

Раніше редакція «Першого Криворізького» розповіла, у якому районі Кривого Рогу найбрудніше повітря.


Посилання скопійовано в буфер обміну