Важливо

Криворожанка пропонує скасувати безкоштовний проїзд у транспорті

Криворожанка пропонує скасувати безкоштовний проїзд у транспорті

Фото: Перший Криворізький

26 грудня мешканка Кривого Рогу створила петицію, в якій закликає скасувати безкоштовний проїзд у комунальному транспорті та направити кошти на підтримку військових і на модернізацію рухомого складу.

“Наше місто відоме безкоштовним проїздом, тоді як інші міста, включаючи прифронтові Миколаїв і Херсон, обрали платний проїзд. Цей особливий підхід призводить до надмірного навантаження міського бюджету та деградації транспортного парку. Щороку понад 150 мільйонів гривень виділяється на компенсацію безкоштовного проїзду, що стає великим фінансовим тягарем для нашого міста.

Закликаємо владу міста відмінити популістське рішення про безкоштовний проїзд у комунальному транспорті та розглянути впровадження платного проїзду”
, — йдеться у тексті петиції..

Кошти авторка петиції пропонує спрямувати на:
  • Пряме фінансування наших захисників та захисниць із 129 ОБрТрО;
  • Оновлення транспортного парку міста, зокрема, заміну застарілих транспортних засобів на сучасні, адаптовані під людей з особливими потребами:
  • Заміна вагонів метро/трамваїв на низькопольні вагони регіонального виробництва, що дозволить забезпечити комфортний та безпечний доступ для всіх пасажирів, включаючи маломобільні групи населення.
  • Облаштування всіх станцій метро пандусами та ліфтами, які дозволять пасажирам зручно та безпечно спускатися до підземки.
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну