Актуальне

Криворіжці зустрічатимуть зимові свята з певними обмеженнями: якими саме

Криворіжці зустрічатимуть зимові свята з певними обмеженнями: якими саме

Фото: Перший Криворізький

В умовах сьогодення українці, в тому числі криворіжці, вимушені зустрічати зимові свята з певними обмеженнями. Мова йде про комендантську годину та заборону феєрверків.

Про це повідомляє виконком Довгинцівської райради на офіційному сайті.

У Кривому Розі продовжує діяти комендантська година з 23:00 до 05:00 години. Тому закладам необхідно припинити свою діяльність щонайменше о 22.00 годині, щоб відвідувачі та персонал не порушували часові межі перебування на вулицях та в інших громадських місцях.

Також підприємці, проводячи корпоративи, мають забезпечити доступ відвідувачів ресторанів до укриттів під час оголошення повітряної тривоги.

Також нагадують, що з 6 листопада 2023 року на території України діє заборона на використання, реалізацію та передачу переважної більшості видів феєрверків, салютів та петард.

Звукові та світлові сигнали можуть сприйматися, як звуки вибухів і завдати шкоди психічному здоров’ю, особливо, людей із посттравматичним синдромом.

Особливо посилять контроль за дотриманням встановлених обмежень у новорічну ніч з 31 грудня по 01 січня.

За недотримання обмежень, пов’язаних із порушенням тиші, передбачена відповідальність, зокрема:

  • порушення порядку провадження господарської діяльності (стаття 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення);
  • порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях (стаття 182 КУпАП);
  • порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (стаття 195-6 КУпАП);
  • хуліганство (стаття 296 Кримінального кодексу України).

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну