«Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» передали у державну власність

«Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» передали у державну власність

Фото: Телеграм Миколи Лукашука

Кабмін погодив пропозицію Міністерства охорони здоров'я та Дніпропетровської обласної ради передати комунальний заклад «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» у державну власність.

Про це повідомив очільник Дніпропетровської облради Микола Лукашук у Телеграм.

"За надання згоди передати у державну власність - проголосували депутати на сесії Дніпропетровської обласної ради. Наша мета - створення в області сучасної служби СМЕ. Таким чином, бюро судово-медичної експертизи перейде у підпорядкування МОЗу", — йдеться у повідомленні.

За його словами, на базі бюро буде сформовано регіональну філію державної установи "Головне бюро СМЕ Міністерства охорони здоров’я України".

"Об'єднання окремих комунальних закладів в одну державу службу дозволить покращити її роботу в цілому і, зокрема, створити єдину базу ДНК", — додав Лукашук.

Зокрема, переформування установи допоможе забезпечити проведення експертиз на деокупованих територіях та їхню ефективність, безперервність й оперативність задля збирання та доведення доказів у майбутніх міжнародних судах України з воєнних злочинів РФ.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну