Знущався над жінкою після 30 років відносин — на Дніпропетровщині чоловіка звинувачують у домашньому насильстві

Знущався над жінкою після 30 років відносин — на Дніпропетровщині чоловіка звинувачують у домашньому насильстві

Фото: Перший Криворізький

Мешканця Дніпропетровської області звинувачуються у системному домашньому насильстві по відношенню до цивільної дружини.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

За даними слідства, після 30-ти років сімейних відносин підозрюваний вчиняв психологічне насилля відносно цивільної дружини.

"
Правоохоронці Синельниківського районного управління поліції неодноразово притягали кривдника до адміністративної відповідальності за 173-2 (вчинення домашнього насильства) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Однак, це на нього не діяло, він і надалі ображав 57-річну жінку", — розповіли у пресслужбі відомства.
На підставі цього слідчим Синельниківського районного управління поліції за погодженням з прокурором Синельниківської окружної прокуратури кривднику оголошено підозру за ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

За даними поліції, впродовж 2023 року на території Дніпропетровської області скли майже 12 тисяч адміністративних протоколів та понад 7,3 тисячі термінових заборонних приписів за домашнє насильство.

Окрім того, відкрито 213 кримінальних проваджень.

Загалом в поліції перебувають на обліку близько 10 тисяч домашніх кривдників.

Якщо ви стали свідком або безпосередньо потрапили в ситуацію домашнього насильства, звертайтесь до поліції за номером "102" або за телефоном Національної "гарячої лінії" з протидії домашньому насильству за номером 0 800 500 335 або коротким номером 116-123 (цілодобово та безкоштовно з мобільних телефонів).

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну