У Кривому Розі відкрили меморіальні дошки двом полеглим на війні Героям

У Кривому Розі відкрили меморіальні дошки двом полеглим на війні Героям

Фото: Криворізька гімназія №51

18 грудня у Саксаганському районі Кривого Рогу на фасаді криворізької гімназії №51 відкрили меморіальну дошку на честь двох полеглих бійців.

Про це йдеться на сторінці Криворізької гімназії №51 Криворізької міської ради.

У дописі зазначається, що вчителі, рідні, близькі, жителі мікрорайону зібрались біля гімназії, щоб вшанувати пам'ять двох відважних захисників, героїв, випускників гімназії — Данила Зінченка та Олександра Онищенка.

«Був проведений захід, присвячений відкриттю меморіальних дошок, які будуть нагадувати нам про самопожертву та мужність цих героїв. Спогади про Данила та Олександра завжди будуть жити серед нас. Їхні вчинки надихають нас бути кращими, цінувати те, що маємо, і пам'ятати про тих, хто віддав життя заради інших», — йдеться в повідомленні.

У 2021 році Данило Зінченко пішов служити за контрактом до військової частини 3011 Нацгвардії. У війні з російськими окупантами український захисник був командиром відділу управління. Життя героя обірвала ворожа куля.

22 жовтня 2022 року у Кривому Розі поховали захисника Маріуполя. 23-річний Данило Зінченко загинув ще в квітні, проте родині вдалося поховати хлопця лише через пів року.

Олександр Онищенко з 27 липня 2020 року до 23 грудня 2021 року проходив строкову службу у Збройних силах України.

25 лютого 2022 року був мобілізований під час повномасштабної агресії РФ проти України, як досвідчений воїн.

У званні старшого солдата ніс службу стрільцем-снайпером відділення охорони взводу охорони роти охорони військової частини А3750.

Виконуючи бойове завдання, отримав важке поранення і 18 січня помер в КП «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова».



Вічна пам'ять та шана Героям!

Посилання скопійовано в буфер обміну