Хакери зламали захист Київстар через обліковий запис одного зі співробітників

Хакери зламали захист Київстар через обліковий запис одного зі співробітників

Фото: Getty Images

Компанія Київстар піддалась хакерській атаці вранці 12 грудня. Там заявили, що атака відбулась через обліковий запис одного зі співробітників.

Про це заявив президент компанії Олександр Комаров в ефірі національного телемарафону в середу, 13 грудня.

«Сьогодні російська хакерська група Солнцепек задекларувала, що це їх робота. Згідно з даними СБУ це хакерська група, яка близька до ГРУ РФ. Вони зараз по-іншому називаються, таким чином прикриваючи свої операції. Робили вони це для того, щоб покласти найбільшу телекомінфраструктуру в країні, для того, щоб посіяти негаразди, емоційно якиось чином вразити українців... триває війна — це один зі способів війни проти України», — сказав Комаров.

Він додав, що приклад "Київстар" свідчить про те, що навіть найбільш захищену інфраструктуру може бути уражено.

«Ми використовуємо найбільш сучасніші технології від глобальних постачальників, щоб тримати периметр компанії зачиненим від кіберзагроз. Ми не перший рік стикаємося із загрозою, від початку війни відбили приблизно 500 більш-менш серйозних атак, але потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист», — розповів Олександр Комаров.

Президент "Київстару" також сказав, що питання не в технологіях, і розповів чому це сталося.

«Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий пул, скомпрометовано обліковий запис когось зі співробітників і ворог зміг потрапити в середину інфраструктури компанії. Про це ведеться слідство, ми ще не розуміємо його висновків, але зрозуміло, що це не питання технологій, а це більше питання того, що у будь-якій організації і і місті можуть бути люди, які умовно наводять російські ракети, або віддають свої паролі», — підсумував Комаров.

Нагадаємо, що сьогодні ввечері, 13 грудня, компанія «Київстар» офіційно підтвердила відновлення голосового зв'язку після здійсненої 12 грудня хакерської атаки.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну