Жінка заволоділа грошима з чужої кредитки: як її покарав суд Кривого Рогу

Жінка заволоділа грошима з чужої кредитки: як її покарав суд Кривого Рогу

Фото: Перший Криворізький

Раніше судима криворожанка здійснила серію крадіжок та шахрайств, в тому числі заволоділа грошима з чужої кредитки. За це отримала покарання суду.

Про це йдеться у вироку Центрально-Міського районного суду Кривого Рогу.

У грудні 2018 року жінка разом зі знайомою знаходилась в магазині, де раніше працювала продавцем. Остання попросила допомоги у поповненні мобільного. Для цього передала жінці свій телефон та кредитну картку «Приватбанку».

Жінка ж поставила переадресацію викликів на свій номер. Також планувала далі, використовуючи свій номер телефону, знімати без картки гроші з кредитки знайомої.

Крім цього, змінила фінансовий номер потерпілої на свій, щоб і надалі знімати гроші з кредитного рахунку без картки. Так, вона змогла зняти з кредитки 7002,56 гривень.

Також жінка здійснила ще серію крадіжок шляхом шахрайських махінацій: 4 мобільних телефонів, планшету, ноутбуку, чоловічого портмоне тощо.

Інший потерпілий в суді пояснив, що познайомився з обвинуваченою у 2019 році в кінці року. Вони зустрічалися, святкували разом Новий Рік. Близько двох місяців перебували у близьких відносинах.

Одного разу обвинувачена подзвонила, попросила прийти до нього додому та попрацювати на ноутбуці НР. Коли він прийшов додому, то жінка вже пішла. Чоловік виявив, що зник ноутбук, який він згодом викупив з ломбарду та відніс до слідчого.

Ще один потерпілий суду пояснив, що познайомився з обвинуваченою у 2020 році. Сусідка попросила її підвезти. Йому стало її шкода, бо в неї діти. Чоловік дав 3000 гривень, щоб допомогти їй зняти квартиру.

Одного разу вони пішли до кафе. Він вийшов з машини глянути чи є там вільні місця, а обвинувачена в цей час викрала з машини портмоне з 5000 гривень, 75 доларами, паспортом, водійським посвідченням та банківськими картками.

Ввечері того дня йому зателефонував незнайомець та запропонував викупити документи за 3 000 гривень. При передачі документів поліція спіймала цього чоловіка та її саму. Потерпілому згодом повернули документи.

Центрально-Міський суд визнав жінку винною у шахрайстві, крадіжці, а також вчиненні цього повторно. Її позбавили волі на 1 рік 6 місяців. Враховуючи невідбуте попереднє покарання, остаточний строк склав 1 рік 7 місяців.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну