Чи чекати криворіжцям додаткові вихідні на Новий рік та Різдво

Чи чекати криворіжцям додаткові вихідні на Новий рік та Різдво

Фото: Depositphotos

Наближаються новорічні та різдвяні свята, коли українці щороку отримують додаткові дні відпочинку. Однак цього року через повномасштабну війну вихідні на Новий рік 2024 будуть не у всіх. А дата вихідних на Різдво зміниться через прийняття нового церковного календаря.

Вихідні на Різдво

Перший вихідний на зимові свята мав настати на честь Різдва. Вихідний на Різдво 25 грудня випадає на понеділок — в цей день українці повинні були відпочивати.

З посиланням на закон "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" через війну додаткових вихідних на Різдво та Новий рік не буде.

Однак у приватних компаніях роботодавці можуть надати їх на власний розсуд. У такому випадку у працівників буде вихідний на Різдво 2023.

Вихідний на Різдво 7 січня скасовано законопроектом Верховної Ради номер 9431. Навіть у працівників приватних компаній не буде вихідного на Різдво 7 січня 2024 року, оскільки у вересні церква перейшла на новий церковний календар.

Вихідні на Новий Рік 2024

Новий рік є одним з офіційних свят, які передбачають додатковий неробочий день. Законом надається вихідний 1 січня 2024 року.

Як і у випадку з Різдвом, вихідний 1 січня 2024 року в Україні залишається на розсуд роботодавця через дію воєнного стану. Прийдешній Новий рік випадає на понеділок.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну