Перейменування вулиць у Кривому Розі: один з виконкомів не вніс імена загиблих Героїв

Перейменування вулиць у Кривому Розі: один з виконкомів не вніс імена загиблих Героїв

Фото: Перший Криворізький

Чиновники виконкому Тернівської у місті ради не внесли імена загиблих криворіжців до переліку пропозицій щодо перейменування об’єктів топоніміки Кривого Рогу.

Про це редакції “Першого Криворізького” повідомила співзасновниця неформального руху “Місто Героїв” Катерина Станкевич.

Катерина телефонувала голові Тернівської районної у місті ради Сергію Кушніру. Їй повідомили, що сенсу виносити імена загиблих у варіанти на перейменування немає сенсу, адже у Положенні про перейменування, затвердженому у місті, сказано, що присвоєння об’єктам топоніміки імен загиблих захисників і захисниць України здійснюється не раніше, ніж через 3 роки з дня смерті особи, пам’ять якої увічнюється, та не раніше закінчення воєнного стану.


Також голова Громадської організації "ЕкоТЕКА" Тетяна Мельниченко проаналізувала процес голосування. Вона зазначила, що Центрально-Міський, Металургійний, Тернівський, Покровський та Інгулецький виконкоми оприлюднили форми голосування, де з одного облікового запису можна проголосувати один раз.

Довгинцівський виконком оприлюднив форму з найдоступнішим форматом з ідентифікації, спочатку територіально, потім приклад, як заповнювати. Але з одного облікового можна заповнити безліч варіантів.

Виконком Саксаганської районної у місті ради у формі не зазначив адресу і міста проживання людини, що голосує. також з одного облікового можна голосувати не один раз.

Центрально-Міський і Металургійної виконкоми оприлюднили реєстри пропозицій, можна дізнатися від кого та коли надійшла та почитати обґрунтування.

Виконком Покровської районної в місті ради — єдиний додав змогу дивитися результати голосування. В самому голосування можна побачити обґрунтування.
Але реєстру вкрай немає.

Виконком Тернівської, Інгулецької, Довгинцівської, Саксаганської районних у місті рад не оприлюднили обгрунтувань та реєстру.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну