Напередодні свят в Україні злетіли ціни на м`ясо: скільки коштує

Напередодні свят в Україні злетіли ціни на м`ясо: скільки коштує

Фото: Перший Криворізький/ілюстрація

На початку грудня в Україні особливо подорожчало м'ясо та м'ясні вироби. Помітне зростання цін, зокрема, на курячу продукцію.

Про це свідчать дані, оприлюднені "Мінфіном".

Так, курячі стегна тепер коштують 112,45 гривень за кілограм тоді як ціна на гомілки піднялася з 85,55 гривень у листопаді до 86,95 гривень за кілограм. Куряча тушка залишилася без змін у ціні, а середня вартість філе навіть трохи зменшилася на гривню і тепер становить 159,30 ггривень за кілограм.

Вартість свинини також збільшилась у грудні. Свиняча грудинка тепер продається в середньому по 186,06 гривень за кілограм, лопатка доступна в супермаркетах за середньою ціною 190 гривень за кілограм, ошийок оцінюється у 253,16 гривень за кілограм, черево коштує 187,48 гривень за кілограм, ребра продаються за ціною 189 гривень за кілограм.

Середня вартість 1 кілограму шашлику становить 220 гривень.

Ціни на сирокопчені ковбаси в Україні зросли в грудні з 688 гривень до 717 гривень за кілограм. Придбати 375 грам цього продукту тепер можна за 328 гривень, що суттєво вище порівняно з минулим місяцем, коли ціна становила 287,75 гривень за кілограм.

Варено-копчена ковбаса оцінюється в 224 гривень за кілограм, а за 460 грам у супермаркетах доведеться заплатити 124,97 гривень.

Раніше ми розповідали, що в Україні продовжують зростати ціни на продукти. Наразі в супермаркетах подорожчали основні види м'яса та яйця. Водночас ціни на крупи почали дешевшати.

Прогнозується, що взимку 2024 року цінова ситуація на крупи та борошно залишатиметься сприятливою для споживачів. Гречка може подешевшати, ціна на борошно буде стабільною, а цінова динаміка щодо інших видів круп (рис, пшоно) може зазнати незначного коливання.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну