Під натиском громадськості виконкоми внесли у списки на перейменування імена загиблих військових

Під натиском громадськості виконкоми внесли у списки на перейменування імена загиблих військових

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі тривають громадські обговорення щодо перейменування топонімів. Нагадаємо, до 19.12.2023 включно проводяться громадські обговорення з питань найменування (перейменування) вулиць та інших топонімічних об'єктів Кривого Рогу. Нагадаємо, у Кривому Розі перейменують ще 275 вулиць, які підпадають під Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Процес громадських обговорень через Google форми розпочався учора, 5 грудня, у вівторок. Криворіжці подали свої пропозиції щодо перейменування, зокрема й були пропозиції щодо вшанування загиблих військових криворіжців — Михайла Жолобова, Олексія Різниченка, Олега Основи, Іллі Гайдука, Єгора Біркуна, Романа Краковецького та багатьох інших. Спершу декілька районних виконкомів не винесли імена цих загиблих на голосування. Тому частина мешканців Кривого Рогу не мали можливості за них проголосувати (бо голосувати в Google формі можна тільки один раз).

Через розголос громадськості — небайдужих криворіжців, родичів цих загиблих — виконкоми вже сьогодні, 6 грудня, внесли імена військових у варіанти на голосування. Долучайтесь до громадських обговорень: голосуйте за назву вулиці. Ось перелік посилань на голосування у кожному районі:


Посилання скопійовано в буфер обміну