Актуальне

Що буде, якщо криворіжці не передадуть покази за світло вчасно

Що буде, якщо криворіжці не передадуть покази за світло вчасно

Фото: Перший Криворізький

Щомісяця ДТЕК просить криворіжців передавати покази лічильника за світло в останні 2 дні поточного місяця та до 3-го числа наступного. У компанії пояснили, що буде, якщо не передати покази за світло вчасно.

Про це йдеться на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі.

Читайте також: Як криворіжцям економити на електроенергії з лічильником «День/Ніч»

Це потрібно для того, щоб у компанії визначили обсяг фактично спожитої вами електроенергії, а постачальники нарахували за ним коректну суму для оплати.

ДТЕК розраховує, скільки ви спожили електроенергії за один календарний місяць, тож приймає покази лічильника за два дні до закінчення поточного місяця та протягом 1-3 числа наступного місяця.

Після цієї дати дані передаються постачальникам, а ті своєю чергою — формують платіжку.

Якщо покази лічильника передати 4 числа і пізніше, то у ДТЕК розраховують дані за середньодобовим споживанням аналогічного періоду минулого року.

Наприклад, ви надасте покази 5 грудня 2023 року. Тоді ДТЕК Дніпровські електромережі матиме обсяг фактичного споживання з 1 по 5 грудня, а з 6 по 31 грудня — буде розраховувати на основі спожитої електроенергії за грудень 2022 року.

«Щоб уникнути розбіжностей у нарахуванні та отримувати рахунки лише за реально спожиту електроенергію, не забувайте вчасно передавати покази», — повідомили у компанії.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну