До 11 років тюрми заочно засуджено пропагандистку з каналу Соловйова

Юлія Лозанова

Фото: Перший КриворізькийЮлія Лозанова

За матеріалами Служби безпеки заочний термін ув’язнення отримала колаборантка Юлія Лозанова (більш відома під псевдонімом Юлія Вітязєва), яка переховується від правосуддя в РФ.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Ще у 2015 році вона переїхала з України до РФ, де розпочала публічно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі.

З початку повномасштабного вторгнення РФ вона постійно виступала за підтримку російських загарбників, про що заявляла у численних ефірах на телеканалі «Соловьев Live».

Крім того, колаборантка стала «оглядачкою» окупаційного інформагентства «News Front», яке створили у тимчасово окупованому Криму.

Лозанова однією з перших почала виправдовувати бійців РФ у підриві Каховської ГЕС.
Також вона регулярно використовує підконтрольні Телеграм-канали для збору донатів на потреби окупаційних угруповань рф, які воюють проти України.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав Лозанову винною за двома статтями Кримінального кодексу України:
  • частина 6 статті 111-1 (колабораційна діяльність);
  • частина 2 та частина 3 статті 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).
Їй призначено заочно 11 років тюрми з конфіскацією майна.

Тривають комплексні заходи для фізичного затримання і притягнення зловмисниці до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну