Коли відзначатимуть День Святого Миколая криворіжці: опитування

Коли відзначатимуть День Святого Миколая криворіжці: опитування

Фото: Перший Криворізький

День Святого Миколая чекають не тільки дітлахи, а й дорослі, бо саме це свято розпочинає цикл зимових свят в Україні.

Нагадаємо, після переходу Православної церкви України на новоюліанський календар нова дата дня Святого Миколая — 6 грудня. За старим календарем свято відзначали 19 грудня.

А от коли святкуватимуть Миколая криворіжці й що даруватимуть друзям та рідним? Про це журналісти редакції «Першого Криворізького» дізналися у містян прогулявшись вулицями міста.

«В цьому році я буду святкувати це свято 6 грудня і планую прикрашати свою перукарню гірляндою, ялинками й дуже яскравими прикрасами», — ділиться місцевий.
Більшість містян планують святкувати день Святого Миколая за новим календарем, але є й ті, хто звикли святкувати за старим календарем, тому святкуватимуть двічі.

«Ой, ми звикли відзначати 19 грудня, ну може будемо і 6 грудня, ну думаю будемо 19. Ну як завжди даруватимемо дитині подарунки під подушку. В мене [дитина] хоче приставку, то доведеться купувати приставку, і класти під подушку. Ну і солодощі апельсини, мандарини, цукерки», — каже криворожанка.
Містяни рідним та друзям планують дарувати іграшки, солодощі, шкарпетки, подарункові сертифікати тощо.

«6 наче зараз відзначають. Всіх діток привітати — це обов'язково. Солодощі дарують на Миколая, а подарунки це вже на Новий Рік, Святвечір», — говорить мешканка.
Крім цього, вважають, що дарувати подарунки, листівки в день Миколая це є гарною традицією.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну