Поліція на Дніпропетровщині застосовуватиме 3D-сканери для фіксації наслідків воєнних злочинів росіян

Поліція на Дніпропетровщині застосовуватиме 3D-сканери для фіксації наслідків воєнних злочинів росіян

Фото: Нацполіція Дніпропетровської області

Під час документування наслідків ракетних ударів криміналісти Дніпропетровської області використовуватимуть новітні 3D-сканери.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції Дніпропетровської області.

Поліцейські Дніпропетровщини пройшли тижневі курси й опанували лазерний 3D-сканер «Z+F Imager 5016» та вже в грудні зможуть використовувати його для огляду місць обстрілів.

Зазначається, що це дозволить фіксувати в 3D-моделі всі наслідки ракетних ударів по житлових будинках та критичній інфраструктурі, артилерійських обстрілів, бомбардувань та інших воєнних злочинів росіян.

Використання цього пристрою дозволить швидко фіксувати воєнні злочини, залучивши мінімальну кількість людей, адже нерідко росіяни свідомо здійснюють повторні обстріли, коли туди прибувають поліцейські та медики.

Поліцейські отримали теоретичні та практичні знання про:

  • використання лазерних 3D-сканерів у кримінальних провадженнях для швидкого збору доказів воєнних руйнувань, катастроф і терористичних атак на великій за площею і важкодоступній місцевості;
  • можливості використання лазерних 3D-сканерів для фіксації пошкоджень об'єктів критично важливої інфраструктури (виробничих підприємств, електростанцій, нафтопереробних заводів, мостів) внаслідок воєнних дій, катастроф і терористичних актів;
  • документування пошкоджень великих будівель — багатоквартирних будинків, вулиць, торгових центрів тощо;
  • моделювання та комбінування зображень відсканованих об'єктів;
  • візуалізацію та презентацію збірної моделі відсканованих об'єктів для потреб правоохоронних та судових органів (поліція, прокуратура, суди).

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну