Актуальне

Коли зможуть демонтувати пам`ятник Пушкіну у Кривому Розі

Коли зможуть демонтувати пам`ятник Пушкіну у Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі пам'ятник Пушкіну перебуває на державному обліку і демонтувати його можна лише після прийняття відповідного рішення Міністерства культури та інформаційної політики України.

Про це у відповідь на інформаційний запит журналістки "Першого Криворізького" повідомила начальниця управління культури Криворізької міської ради Наталя Стрига.

У документі зазначається, що скульптуру встановили у Кривому Розі в 1987 році. А її автором став заслужений художник України Олександр Васякін.

3 27 липня 2023 набув чинності Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», яким визначено строки здійснення демонтажу (перенесення) з публічного простору пам'ятників, пам'ятних знаків, написів (гасел, цитат тощо), зокрема органами місцевого самоврядування — з дня набуття чинності Закону до 27 січня 2024.

Також зауважимо, що криворізькі чиновники пропонують не включати його до Державного реєстру пам’яток України.

У документі пишуть: «До прийняття рішення даний об'єкт усунений з публічного простору шляхом закриття його непрозорою плівкою».




Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну