На Дніпропетровщині ексчиновник і кримінальні «авторитети» захопили землі на 1 мільярд гривень

На Дніпропетровщині ексчиновник і кримінальні «авторитети» захопили землі на 1 мільярд гривень

Фото: Офіс генерального прокурора

У Дніпропетровській області було затримано учасників злочинної організації, які незаконно заволоділи землями водного фонду вартістю понад 1 млрд гривень для забудови елітного містечка.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора в Телеграмі.

"За даними слідства, колишній голова Новомосковської районної державної адміністрації та двоє "кримінальних авторитетів" створили злочинну організацію, до якої залучили підприємців. Вони розробили схему незаконного заволодіння 35 земельними ділянками водного фонду у Самарській затоці", - йдеться у повідомленні.

Посадовець організував винесення незаконних розпоряджень щодо виділення вказаних земель у приватну власність. Інші учасники забезпечили оформлення майнових земельних прав на членів сім’ї та підконтрольних людей.

В подальшому підозрювані планували змінити цільове призначення земель та побудувати елітне котеджне містечко.

Відповідно до офіційних даних Фонду держмайна вартість 70 га захоплених земель становить понад 1 млрд грн.

"Учасників злочинної організації затримано. У ході спецоперації проведено 30 санкціонованих обшуків за місцями проживання затриманих.Вилучено документацію, яка підтверджує незаконну діяльність, зброю, грошові кошти у сумі понад 200 тис доларів США, 80 тис євро, мобільні телефони, елітні автомобілі, чорнові записи", - зазначають в ОГП.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів – тримання під вартою.

Посилання скопійовано в буфер обміну